13 toukokuun, 2015

Toiminnanjohtajan palsta 2/2015

Toiminnanjohtajan palsta 2/2015

Hyvä Sveitsin Ystävä

Saitte tammikuun jäsenkirjeen mukana jäsenmaksulaskut ja voimme iloksemme todeta, että olette kokeneet seuramme tarjonnan ja toiminnan mielekkääksi jatkamalla jäsenyyttä yhdistyksen parissa. Lämmin kiitos kaikille jäsenille.
Jäsenmäärämme nousi viime vuoden aikana yli sadalla jäsenellä, suunta on viime vuosina ollut positiivinen. Lisää yhdistyksemme toiminnasta voitte lukea vuosikokouskoosteesta.

Sveitsin Ystävien toiminta toteutuu hyvien yhteistyökumppaneiden kanssa

Jäsenkirjeen 2/2015  sivulla 3 on SVFF – Lac Lémanin tervehdys SYS-jäsenille. Vaikka ranskan opinnoistasi olisikin jo vierähtänyt tovi, voit virkistää kielitaitoasi kirjeenvaihdolla Lèmanin seudun Suomen ystävien kanssa. Moni merkittävä ystävyys on kautta aikojen alkanut kirjeenvaihdolla!

Tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat SYS:n matkoja järjestävät Fins-tours sa ja AHA-Erlebnisse Davos. Kesän matkamme eivät valitettavasti toteudu. Uskomme syyksi tammikuussa tapahtuneen rajun kurssimuutoksen, mutta me emme lannistuneet vaan laadimme uudet matkaohjelmat, joiden laatu on taattua ja hinnat edullisia. Tutustu matkoihin täällä ja lähde tuttujen matkanjohtajien kanssa nauttimaan leudosta ja aurinkoisesta syksystä Sveitsissä!

Jäsenkirjeen sivulta 4 löydätte ystävämme juustomestari Peter Dörigin maukkaita reseptejä, joita valmistamalla ja nauttimalla voi virittäytyä sveitsiläisiin makutunnelmiin. Uutta Sveitsin Ystävien ruokasivua valmistellaan kesällä avattavaksi ja sinäkin voit lähettää sveitsiläisreseptejäsi verkkosivullamme julkaistaviksi. Tehdään yhdessä makoisa sivu, jolle nimiehdotuksia ja ruokaohjeita voi lähettää osoitteeseen: sys@sveitsi.fi.

Yhdistyksen jäsenkirjeitä voit lukea täällä.

Oma kauteni Sveitsin Ystävien parissa alkoi 1990-luvun loppupuolella palattuani 15 Sveitsin vuoden jälkeen perheeni kanssa Suomeen. Löysin Turun paikallisosastosta kodin, jossa samanhenkiset Sveitsi-fanit kokoontuivat viettämään aikaa mukavien tapahtumien ääressä. Ikimuistoiset raclette-illat Föri-tuvalla ja mukavat kevätretket hyvässä seurassa ovat elävinä muistoissa. Sain kutsun toimia Turun paikallisosaston sihteerinä ja joitain vuosia myöhemmin aloitin työn pääyhdistyksen sihteerinä Helsingissä. Ennen nykyistä tointani SYS:n toiminnanjohtajana, suoritin tapahtumajärjestäjän oppivuodet Helsingin Alppi-Akatemian puheenjohtajana ja pääyhdistyksen kulttuurisihteerinä. Stipendijaoston puheenjohtajana olen iloinnut vilkkaasta kulttuurivaihdosta maittemme välillä. Toiminnanjohtajan työssä olen tavannut Sveitsin Ystäviä ympäri Suomea. Kaikkialla vastaanotto on ollut sydämellistä ja yhdessä vietetty aika antoisaa.

Sveitsi on ollut Suomessa vietettyjen vuosien aikana läsnä kotona ja työssä. Teemamatkoilla Sveitsissä olen voinut esitellä toista kotimaatani kiinnostuneille matkalaisille.

Kesä koittaa kauniiseen kotikaupunkiini Turkuun, mutta minun on aika jatkaa matkaa. Toukokuun lopulla laiva on lastattu kirjoilla, valokuvilla ja ainutlaatuisilla muistoilla. Uusi kotini sijaitsee Aargaun Kantonin Fricktalissa, mistä edelleen jatkan työtä kanssanne. Olen luvannut SYS-hallitukselle hoitaa toiminnanjohtajan tehtävää tämän vuoden loppuun, että toiminta saadaan jatkumaan ilman katkosta. Uusi, juuri valittu hallitus laatii tarkemman suunnitelman toiminnan jatkamisesta ja tiedottaa siitä viimeistään syksyn jäsenkirjeessä.

Tähänastisesta kiittäen,
kaunista kesää kaikille toivottaen
Mia Lanz

hnacht 2 (2)