7 kesäkuun, 2022

21.5. Kevätretki Suomen Lasimuseoon ja Marskin majalle

21.5. Kevätretki Suomen Lasimuseoon ja Marskin majalle

Pystyimme vihdoin toteuttamaan kevätretken Suomen Lasimuseoon ja Marskin majalle Lopelle. Retkeä oli siirretty kaksi kertaa Cocvid-pandemian takia. Oli erittäin miellyttävää tavata ystäviä etäyhteyksien jälkeen.

Lähtö tapahtui lionja-autolla klo 09.00 Helsingistä. Lahdesta tuli mukaan seitsemän henkilöä. Suomen Lasimuseon esittelyn jälkeen nautittiin maittava lounas lasimuseossa.

Tämän jälkeen siirryttiin Marskin majalle. Esittelyn ja kahvin ja leivoksen jälkeen lähdettiin takaisin Helsinkiin, missä oltiin noin 17.30.

Retkeen osallistui yhteensä 30 yhdistyksen jäsentä. Retki oli onnistunut. Jari Toivoselle kiitokset järjestelyistä.

Kuvat Jari Toivonen. Kuvat saa suuriksi klikkaamalla.

Ryhmäkuva Marskin majan edessä.

SUOMEN LASIMUSEO

Suomen lasimuseon tehtävä valtakunnallisena vastuumuseona on esitellä lasin historiaa ja muotoilua. Museossa voi perehtyä lasin yli 4000 vuotta vanhaan historiaan ja suomalaisen lasinvalmistuksen 300-vuotiseen perinteeseen. Historiallisen perusnäyttelyn lisäksi lasimuseo esittelee vaihtuvissa näyttelyissä kansainvälisiä ja kotimaisia käyttö- ja taidelasin, lasitaiteen ja muotoilun huippuja sekä myös harvinaisia historiallisia kokoelmia eri puolilta maailmaa.

MARSKIN MAJA

Marskin Maja eli Suomen Marsalkka Mannerheimin Metsästysmaja on nykyinen museo ja ravintola Lopella. Alun perin maja pihapiireineen rakennettiin 14. divisioonan syntymäpäivälahjaksi Mannerheimille vuonna 1942 ja sijaitsi Rukajärvellä.