25 maaliskuun, 2022

23.3. VUOSIKOKOUS

23.3. VUOSIKOKOUS

Uusi ja vanha puheenjohtaja.

 

Sveitsin Ystävät Suomessa ry:n sääntömääräinen vuosikokous järjestettiin ravintola Bottan Jääkärikabinetissa Ostrobotnialla. Kokoukseen osallistui 18 jäsentä ja puheenjohtajana toimi neuvottelukunnan puheenjohtaja, prikaatinkenraali Pentti Airio. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräisten asioiden lisäksi esitystä perustaa Suomi-Sveitsi säätiö sr. ja tehtiin uusia henkilövalintoja.

Suomi-Sveitsi säätiö sr.

Kokous hyväksyi Sveitsin Ystävät Suomessa ry:n hallituksen esityksen perustaa Suomi-Sveitsi säätiö ja sen säännöt, mitkä ovat patentti- ja rekisterihallituksen esitarkastamat. Päätös on ehdollinen ja edellyttää sitä, että verohallinnolta saadaan ennakkotieto perustettavan säätiön yleishyödyllisyydestä ja veroneutraalisuudesta, jolloin se on verovapaa tuloverosta ja omaisuuden siirrosta. Verohallinnon ennakkotiedon jälkeen yhdistyksen uusi hallitus päättää lopullisesti säätiön perustamisesta, lykkäämisestä tai peruuttamisesta.

Suomi-Sveitsi säätiö sr. hallitukseen valittiin Elina Alto-Waltimo, Kimmo Kaivanto, Harri Mäntynen ja Pekka Virolainen. Säätiön tilintarkastajaksi valittiin KHT Lauri Lehtoviita, varalle KHT Marko Saxell.

Sveitsin Ystävät Suomessa ry

Sveitsin Ystävät Suomessa ry:n hallituksesta jäävät pois Elias Oikarinen ja Hannu Schaffter. Uusiksi jäseniksi valittiin Elina Seppälä ja Tuomas Liukko.
Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Seppo Haario.

Neuvottelukunnan kaikki erovuoroiset jäsenet valittiin uudelleen ja uutena jäsenenä valittiin Esa Penttinen.

Sveitsin Ystävät Suomessa ry:n tilintarkastajana jatkaa KHT Lauri Lehtoviita ja varamiehenään KHT Marko Saxell, sekä toiminnantarkastajana edelleen Eeva Saja ja varalla Pekka Virolainen.

Jäsenmaksut pysyvät kokouksen päätöksen mukaisesti ennallaan. Henkilöjäsenet maksavat edelleen 20 euroa, perhejäsenet 30 euroa ja yhteisöjäsenet 100 euroa.

Palkitsemiset

Kokouksessa palkittiin hopeisella ansiomerkillä Pirjo Pfäffli toiminnastaan paikallisosasto ”Sveitsin Ystävät Lahden seutu” pitkäaikaisena puheenjohtajana ja Elias Oikarinen tarmokkaasta toiminnastaan Suomen ja Sveitsin upseerivaihdon vahvistajana.

Vuosikokous kiitti väistyvää puheenjohtajaa Veli-Pekka Tihlmannia hänen ansiokkaasta, pitkäaikaisesta ja erittäin tuloksellisesta toiminnasta. Veli-Pekka Tihlman palkittiin kultaisella ansiomerkillä ja hänet kutsuttiin Sveitsin Ystävät Suomessa ry:n ensimmäiseksi kunniapuheenjohtajaksi.

(kuvat saa suureksi klikkaamalla)

Kokouksessa keskusteltiin vilkkaasti

Elias Oikarinen palkittiin hopeisella ansiomerkillä