Hamina Tattoo 2016

elokuu 7, 2016, Alppiakatemia

Kansainvälinen Hamina Tattoo sotilasmusiikkifestivaali järjestettiin 1.–6.8.2016. Tapahtuma alkoi 1.8. Sveitsin kansallispäivänä Senaatintorilla Helsingissä. Siellä esittivät taitojaan Ruotsin Kuninkaallisen Henkivartioston musketöörit sekä Kiinan, Trinidadin ja Tobagon ja Sveitsin soittokunnat.

Swiss Army Central Band Senaatintorilla kansallispäivänä 1.8.2016

Swiss Army Central Band Senaatintorilla kansallispäivänä 1.8.2016

Hamina Tattoo marssishow esitykset tapahtuivat Haminan bastionissa useana kahden tunnin näytöksenä. Näytöksissä esiintyivät yllämainittujen soittokuntien lisäksi soittokunnat Virosta ja Ranskasta, Ruotsin Laivaston soittokunta sekä Suomen Laivaston Soittokunta ja Suomen varusmiessoittokunta.

Sveitsin keskussotilassoittokuntaan, edustussoittokuntaan (Swiss Army Central Band) kuuluu 80 soittajaa, jotka edustavat alansa huippua. Soittokunnan johtaja majuri Aldo Werlen, kuviomarssiesitysten suunnittelija ja rumpuryhmän johtaja kapellimestari Stabsadjutant (sotilasmestari) Philipp Rütsche sekä yliluutnantti Roger Hasler (organisoi kaikki käytännön järjestelyt) kuuluvat kantahenkilökuntaan ja kaikki muut ovat reserviläisiä (miliisisotilaita). Reservin soittajissa tapahtuu vuosien kuluessa vain pieniä muutoksia. Soittokunta esiintyy paljon ulkomailla ja se sekä sen taitava rumpuryhmä ovat erittäin kuuluisia.

Sveitsin Ystävät järjesti perjantaina 5.8. matkan Hamina Tattoo tapahtumaan. Lähtö oli klo 08.30 Senaatintorilta. Aluksi seurattiin Haminassa Viron soittokunnan puistokonserttia, tutustuttiin Haminan nähtävyyksiin ja Varusmiessoittokunnan konserttiin Reserviupseerikoulun edessä ja klo 14.00 alkoi mahtava ja vaikuttava marssishow.

 Swiss Army Central Band Bastionissa Haminassa


Swiss Army Central Band Bastionissa Haminassa

Esityksen jälkeen oli varattu ruokailu Haminan torilla Tolvasen teltassa yksityistilaisuutena. Yhdistystämme tulivat telttaan tervehtimään Sveitsin soittokunnan johto: majuri Aldo Werlen, Stabsadjutant Philipp Rütsche ja yliluutnantti Roger Hasler. Heitä ilahdutti nähdä tapahtumassa paljon Sveitsin ystäviä sekä se, että heilutimme heidän esityksensä aikana Sveitsin pienoislippuja. Yhdistyksemme kiitti sveitsiläisiä heidän taidokkaasta esiintymisestään. Siinä yhdistyivät hyvin musiikki ja täsmällinen kuviomarssi.

 Sveitsin soittokunnan johtoa, toinen vasemmalta Stabsadjutant Philipp Rütsche, majuri Aldon Werlen ja yliluutnantti Roger Hasler


Sveitsin soittokunnan johtoa, toinen vasemmalta Stabsadjutant Philipp Rütsche, majuri Aldon Werlen ja yliluutnantti Roger Hasler

Yhdistyksen matkaan osallistui 35 jäsentämme.