2 elokuun, 2018

Kevätretki Porvooseen

Kevätretki Porvooseen

Sveitsin ystävät toteuttivat Jari Toivosen suunnitteleman kevätretken Porvooseen lauantaina 19.5.  Lähtö tapahtui Helsingistä klo 10.00. Porvooseen mentiin kaksivaunuisella museojunalla, “Lättähatulla” (Dm 7).  Moottorin tilavuus on 12 litraa, suora 8. Vaihteisto 4-portainen pneumaattisesti ohjattu puoliautomaatti.

“Lättähatun” suurin sallittu ajonopeus on nykyään  80 km/h. Tätä nopeutta ajettiin pääradalla ja Skiöldvikin radalla. Porvoon radalla, jonne käännyttäessä vaihde piti käsin kääntää,  nopeus oli enää n. 30 km/h.  Kuljettaja oli eläkkeellä oleva VR:n kuljettaja.

Klo 12.00 alkaen Porvoon kaupunkia ja sen historiaa esiteltiin samaan aikaan kahdessa ryhmässä: saksankielinen  ja suomenkielinen.

Ruokailu oli ravintola Hanna-Mariassa klo 14.30. Lohi tarjottiin hyvän kastikkeen kanssa. Alkusalaatit olivat jo valmiiksi katettuna. Brunbergin suklaakauppa oli sopivasti vieressä.

Paluumatka tehtiin laivalla  J L Runeberg. Laiva lähti Porvoosta klo 16.00. ja saapui Helsinkiin klo 19.25.  Merimatka oli aurinkoinen ja maisemat kauniita. Osittain viileä merituuli vaikutti siihen, että  välillä hakeuduttiin sisälle suojaan.

Sveitsin suurlähettiläs Heinrich Maurer ja kaikki matkaan osallistuneet olivat tyytyväisiä lauantain ohjelmaan. Matkaan osallistui 53 henkilöä.