elokuu 12, 2019

WK 2019 “Kertausharjoitus” 5. – 12.5

WK 2019 “Kertausharjoitus” 5. – 12.5

Entisten Suomessa olleiden sveitsiläisten upseeristipendiaattien ja heidän puolisoidensa “Kertausharjoitus” (WK =Wiederholungskurs) järjestettiin Suomessa 5. – 12.5.2019.  Ohjelmassa oli tutustuminen Hankoon, Russaröhön, Uudenmaan prikaatiin, Ahvenanmaahan, Rannikkolaivastoon ja Turkuun.

Ohjelmasta vastasi Suomen puolustusvoimien everstiluutnantti Mano Nokelainen apunaan kommodori evp Auvo Viita-aho ja hallituksemme jäsen majuri Elias Oikarinen. Kaikki ovat entisiä upseeristipendiaatteja. Ryhmään kuului 14 sveitsiläistä.

WK harjoituksia järjestetään vuorotellen Sveitsissä ja Suomessa. Sveitsi järjesti vuonna WK:n vuonna 2014 Sveitsissä suomalaisille Sveitsissä olleille upseeristipendiaateille ja heidän puolisoille.

Suomeen tulee vuosittain Sveitsistä kaksi upseeria, kantahenkilökuntaan kuuluva ja miliisiupseeri. Suomesta menee vuosittain Sveitsiin yksi upseeri. Tämän vuoden stipendiaattiupseeri oli majuri Klaus Luotola. Sveitsin järjestelmään on tutustunut 84 suomalaista upseeria ja Suomen järjestelmään 99 sveitsiläistä upseeria.

Turun ohjelmasta vastasi iltapäivällä 7.5. ja koko päivän 10.5 Sveitsin Ystävät Turun seudulla Kurt Stoor ja Eliisa Lehti. Turussa tutustuttiin Meriakatemiaan, Turun linnaan, Turun tuomiokirkkoon, Forum Marinumiin. Illallinen vietettiin 10.5. Turun upseerikerholla.

Kohteena Suomen Joutsen
Kuva Mano Nokelainen

Turun linna
Kuva Kurt Stoor

Illallinen Turun Upseerikerholla
Kuva Kurt Stoor