Sveitsin Ystävät Lahden seutu

Pj. Pirjo Pfäffli
pfafflipi(at)gmail.com, 044 752 1152

lahdenseutu(at)sveitsi.fi

Sihteeri Antero Teittinen

antero.teittinen(at)gmail.com

Hallitus 2017:

 • Pirjo Pfäffli, puheenjohtaja
 • Antero Teittinen, sihteeri ja varainhoitaja
 • Antti Broman
 • Kati Laukkanen
 • Pirjo-Leena Miestamo
 • Mikko Miestamo
 • Marja Ojala
 • Marita Simpanen

Pyydämme Teitä lähettämään sähköpostiosoitteen (tai sen muutokset) Sveitsin Ystävien toimistoon sys(at)sveitsi.fi. Sähköpostiosoitetta käytetään ainoastaan jäsenten tiedottamiseen Sveitsin Ystävien tapahtumista eikä sitä julkaista tai luovuteta eteenpäin.

Tulevia tapahtumia 2018

MultiCultissa tapahtuu keväällä:

–  5.3. Vuosikokous

–  9.4. valmistaudutaan Mahdollisuuksien Tori-päivään

–  7.5. avoin

Syksyn ohjelma määritellään myöhemmin. Kokouspäivä saadaan tietoon myös vasta myöhemmin.

Muuta ohjelmaa

– 21.2.  Kulttuurien keskiviikko Lahden Aikuiskoulutuskeskus klo 18.00-19.30, teemana Sveitsi

Wellamo-opiston auditoriossa, Kirkkokatu 16, Lahti on meneillään yo. esitelmäsarja. Meidän “vuoro” on 21.2., jolloin kuulemme kaksi sveitsiläisaiheista esitelmää. Seppo Haario kertoo, “Millainen Sveitsi on” ja Inkeri Stucki esittelee suomentamansa kirjan “Karnevaalit rukousnauhassa”, joka kertoo kolmentoista naisen elämästä ja unelmista eteläisen Wallisin kantonin alueella.  Kirjaa on saatavilla paikalla 20 € hintaan. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

–  21.4.   Teatteriretki Jyväskylään, vierailu/tapaaminen K-Suomen SY:n kanssa

– 6.5.   Mahdollisuuksien Tori

–  kesä- / heinäkuu  Kesäteatteri Lahden seudulla

–  1.8. (tai 4.8. viim.) Vaellusretki

–  syys- / lokakuu Keski-Suomen vierailu Lahteen (Teatteri??)

–  marras- / joulukuu Pikkujoulu

–  Huom! lapset

Menneitä tapahtumia

2017

Maanantaina 2. pvä lokakuuta meillä on jälleen vuoro MultiCultissa, Päijänteenkatu 1 Lahti klo 18 alkaen. Ohjelmaksi on ajateltu nyt katsella joku hauska/kevyt sveitsinkielinen elokuva (mahdollisesti esim. saksankielinen tekstitys). Elokuvia löytyy netistä / YouTubesta paljonkin. Ehdotuksia!!  MultiCultissa meillä on nyt käytössä iso sali ja elokuva voidaan näyttää “kankaalle”. Elokuvan lisäksi saatte kuulumisia sanoin ja kuvin “Suomi 100v Linnan juhlista” Lenzburgissa 9.9.2017. Jotain pikkupureskeltavaakin on tarjolla.
Lokakuun 16. pvä klo 18.30 alkaen on jälleen toivottu viinimaisteluilta. Tämä pidetään Lahden Seudun Insinöörien tiloissa Rautatienkatu 19 a, 4. kerros. Ovisummerilla Lanun aukiolta sisään.
Maisteluillan teema on nyt “makeat viinit”. Konsepti on entisenlainen: Maistellaan “sokkona” (pullot) kuutta eri viiniä ja jaettavan aineiston sekä keskustelujen perusteella yritetään selvittää ja arvioida/arvostella ne. Osallistumista varten tarvitset kuusi viinilasia sekä rahaa 12-15 €/hlö(riippuu osallistujamäärästä, mutta makeat viinit ovat vähän kalliinpia kuin perusviinit). Viinien kanssa on lopuksi myös jotain teemaan sopivaa naposteltavaa.
Elokuvailtaan tarjoilua varten ilmottautuminen viimeistään viikonlopun 30.9.-1.10. aikana. Voit myös ilmestyä paikalle ennen elokuvan alkua. Viini-iltaan ilmottaudu 12.10. mennessä, mukaan mahtuu  11-12 ensiksi ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen käy joko vastaamalla tähän sähköpostiin tai perinteisesti puhelimitse/tekstiviestillä  nroon 0447521152 (Pirjo). Viinimaisteluun osallistuminen vahvistetaan mukaan pääseville.
13.10. Perjantai, Oktoberfest
Suomi-Itävalta Yhdistys juhlistaa tänä vuonna 60-vuotista taivaltaan, ja järjestää saksankielisten yhdistysten yhteisen Oktoberfest-juhlan rohkealla itävaltalaisella nuotilla. Palkittu itävaltalainen duo Ramsch und Rosen (www.ramschundrosen.at) soittaa nykykansanmusiikkia. Tämän ainutlaatuisen ”sielunruoan” lisäksi on luonnollisesti tarjolla myös Oktoberfest-perinteen mukaisia makuja ja herkkuja.
Juhlat järjestetään klo 18‒22 Svenska Handelsgilletin Donator-salissa (Kasarmikatu 23, 00130 Helsinki). Merkitkää kalentereihinne ja ottakaa myös ystävänne ja sukulaisenne mukaan!
35 euron osallistumismaksu sisältää koko buffetillallisen sekä yhden juoman. Muut juomat (hyvä valikoima oluita, viiniä, snapseja jne.) maksetaan paikan päällä itse. Ilmoittautumiset maksamalla osallistumismaksu 28.9.2017 mennessä Suomi-Itävalta yhdistyksen tilille (IBAN: FI03 1572 3000 0271 02, BIC: NDEAFIHH)
Ilmoittakaa viitteenä ”Oktoberfest 2017” ja osallistujien nimet tai lukumäärä. Myös muut kuin yhdistyksen jäsenet ovat tervetulleita. Lisää tietoa juhlista tästä.
Loppuvuoden ajatelmia:
 • Stammtisch 6.11. MultiCultissa lasten ilta (leipomista)
 •  Pikkujoulu / Racletteilta 25.11. 
 • Stammtisch 4.12. MultiCultissa “Suomi 100 v”-juhla 
 • 7.12. Helsinki Katajanokan Kasino. Yhteinen tilaisuus Helsingin osaston ja SVFF:n (Suomen Ystävät Sveitsissä) kanssa

Selvittelemme vielä ajankohtaa ja paikkaa Sveitsin suurlähettilään vierailulle.

Lähetämme tapahtumista tarkempia tietoja jäsenille sähköpostilla lähempänä toteutumisaikaa ja/tai niistä voi tiedustella Pirjo Pfäffliltä. Osallistumismaksut (mikäli on) kaikkiin tapahtumiin maksetaan yhdistyksen tilille FI41 5612 1120 3490 86 ilmoittautumisen yhteydessä.

Kuvia aiemmista tapahtumista

9.5.2017 Esitelmä “Vaeltaminen Alpeilla”
 Seppo Haarion esitelmöi aiheesta “Vaeltaminen Alpeilla”  monikulttuurikeskus Multi-Cultissa. Esitykseen kuului PowerPoint esitys Alppivaellukseen valmistautumisesta ja runsaasti digikuvia. Esitelmä herätti vilkkaan keskustelun.

 Ennen esitelmän alkua nähtiin Sveitsin matkailun lyhytfilmejä. Kuva Seppo Haario


Ennen esitelmän alkua nähtiin Sveitsin matkailun lyhytfilmejä. Kuva Seppo Haario

 Puheen johtaja Ourjo Pfäffli avasi tilaisuuden ja kertoi Sveitsin ystävien toiminnasta Lahden seudulla. Kuva Seppo Haario


Puheenjohtaja Pirjo Pfäffli avasi tilaisuuden ja kertoi Sveitsin ystävien toiminnasta Lahden seudulla. Kuva Seppo Haario

 

Sveitsin Ystävien stipendiaatti Rilana Perl vieraili ja teki tutkimustyötään hiihdon MM-kisoissa Lahdessa noin viikon ajan. Tapasimme ja tutustuimme häneen (ja hän meihin) iltapalan merkeissä.

WP_20170303_18_22_14_Pro