Jodlerabend Entlebuchissa 24. toukokuuta 2014

toukokuu 27, 2014, Mia Lanz

Lauantaina 24. toukokuuta 2014 oli ensi-ilta kuuden jodlausillan sarjalle, jonka teemana on monikulttuurisuus Alpeilla, “Multi-Kulti uf de Aupä“. Paikallinen yhdistys, Jodlerklub Finsterwald, oli laatinut korkeatasoisen ohjelman, josta saatiin nauttia Entlebuchin Landgasthof Drei Königen juhlasalissa Luzernin kantonin maalaismaisemassa. Liput 324-paikkaiseen saliin oli mahdollisuus hankkia online-varauksella ja odotettu premiere-ilta loppuunmyytiin ennätysajassa. Ennen konserttia hotelliravintolassa tarjoiltiin päivällistä kauniissa yläkerran ruokasalissa ja aurinkoisella terassilla. À la carte -listalla oli valittavana sveitsiläisiä perinneruokia kuten Älpler Maccaronen, Pastetli ja Entlebucher Weinbraten.
Konsertissa onniteltiin 60-vuotissyntymäpäiväänsä viettävää säveltäjä Ruedi Bieriä, joka oli laatinut käsikirjoituksen illan konserttiin sekä säveltänyt ja sovittanut useita kappaleita musikaaliseen illanviettoon. Konsertin ohjauksesta vastasi Jules Renggli, joka hurmasi jodlersoolollaan kappaleessa “De Housi”.

Finsterwaldin 28-jäseninen kuoro esitti jodlausklassikoita menneiltä vuosilta sekä modernia alppimusiikkia. Kappaleiden välissä kuorolaiset esittivät hauskoja sketsejä ja myivät lippuja arpajaisiin, jonka palkkinnot olivat suureksi osaksi seudun maataloustuotteita kuten herkullisia juustoja, kauden tuoreita vihanneksia ja viiniä. Konserttitauon aikana kuultiin nuorta pelimannikvintettia, jonka kokoonpanossa soivat hanurit: Schwizerörgeli ja Akkordeon, sekä sello.

Lasten Gugelchörlin ohjelmistoon oli valittu iloisia kappaleita, kuten “Safari i de Aupe” ja appenzelliläisen Frowin Neffin jodlaushitti “I de Sauna”. Paikallisella murteella esitetty “Äntlibuecher Dialäkt-ili” nauratti sekä yleisöä että esiintyjiä.

Seuraavat konsertit Entlebuchissa 28., 30. ja 31. toukokuuta sekä 6. ja 7. kesäkuuta 2014.

Fotos by André Willi

Jodlerklub Finsterwald und Gugelchörli

Jodlerklub Finsterwald und Gugelchörli

 

"I de Sauna"

“I de Sauna”

 

Gugelchörli

Gugelchörli

Teatteriesitys Multi-kulti uf de Aupä

Teatteriesitys Multi-kulti uf de Aupä